Temavecka v 12 aktiviteter

MÅNDAG:

16,00 – RYKTTÄVLING

Vem kan göra sin favorithäst skinande ren? Här får du en mysig stund med favvohästen. Här gäller det att rykta hästen så det värker i händer och armar? Kom ihåg att både man, svans och hovar ingår i poängsättningen.

18,30 – HOPPCLINIC PÅ TORSTORPS GÅRD hos Svante Johansson och Nina Sturesson

Här kommer ni först att få en rundvandring på gården och därefter se hur de arbetar med sina hopphästar i det ”vardagliga arbetet”.

Svante Johansson är A-tränare i hoppning och har ridit världscupen. Idag tränar han mer yngre hästar och är en flitig tränare runt om i Sverige.

Nina är utbildad hippolog och rider dressyr på hög nivå. Grymt duktig tränare och har träningar i både dressyr och hoppning.

(OBS! Här åker vi gemensamt från Forf. Vi behöver fler som kör. Skriv gärna när ni anmäler er om ni kan köra.)

TISDAG:

16,00 – IORDNINGSTÄLLANDE AV HÄSTEN INFÖR LEKTION

Varför måste vi borsta och kratsa hovarna? Hur var det nu man sadlade och tränsade? Här kommer vi gå igenom varför man gör dessa saker och hur! Känner du dig minsta osäker på detta så är det ett perfekt tillfälle att vara med på och öva!

18,00 – DRESSYRCLINIC MED RIDLÄRARNA

Här kommer ridlärarna att rida varsin häst. Vi kommer visa hur vi tänker när vi värmer upp hästarna samt de rörelser ni som elever utövar på lektionerna.

ONSDAG

16,00 – BAKA MED KEVIN!

Här kommer ni tillsammans med Kevin att baka och till fikat blir det frågestund som såklart är hästrelaterat! Ta chansen att ha en mysig och rolig stund tillsammans och samtidigt lära dig massor om vårt favoritdjur – HÄSTEN!

Kostnad: (30 kr, för inköp av varor till bakningen)

ONSDAG

18,00 – MASSAGE MED BETTAN

Elisabeth Carlsson är utbildad massör på häst. Här kommer hon gå igenom olika sätt att massera våra hästar för att de ska få de bästa förutsättningarna. Detta är också ett bra sätt att lära känna hästarna, och vem gillar inte att få lite extra uppmärksamhet genom massage?

TORSDAG:

16,00 – RIDCLINIC FÖR DE YNGRE ELEVERNA.

Här kommer en av ridlärarna att rida för er och förklara ridningens konster på ett enkelt sätt. Vad bör man tänka på för att kunna sitta ner på ett bra sätt i traven? Hur gör man egentligen en bra galoppfattning, skänkelvikning, framdelsvändning? Hur var det nu man gjorde för att få hästen ställd i nacken? Hur ska jag som ryttare sitta i sadeln för att kunna ge hästen de bästa förutsättningarna? Allt detta kommer vi gå igenom!

18,00 HORSEMANSHIP, Lär dig hästens behov, språk och beteede – Nycklar till din häst.

Karin Pettersson, utbildad inom Natural Horse Training kommer här visa på en av ridskolans hästar, hur man kan jobba med sin relation till hästen och hur vi gör för att skapa trygghet, lugn och tydlighet.

Ni kommer även få öva själva med varandra. Allt avslutas med frågestund.

FREDAG:

17,00 TACOKVÄLL MED KEVIN.

Här kommer ni tillsammans att laga tacos och äta tillsammans. Under middagen blir det frågestund som såklart är hästrelaterat!
Ta chansen att ha en mysig och rolig stund tillsammans och samtidigt lära dig massor om vårt favoritdjur – HÄSTEN!

Kostnad: (50 kr, för inköp av varor till maten)

LÖRDAG:

VÅR POPULÄRA SITSTRÄNING!

Nörda ner dig lite extra i ryttarens (din) sits och hur vi kan inverka på hästarna utan att ta i tyglarna.
Du blir här longerad och får ha fullt fokus på dig själv.

Ni är i grupp om 2 och 2. Man går in 15 minuter innan sin tid för att sitta upp, fixa stigläder samt skritta fram.

Kostnad 175 kr/elev. Betalas via swish eller faktura. Meddela i din anmälan hur du vill betala.

Anmälan till någon av ridlärarna eller via mail: ridskola@forf.se

Tider att välja mellan:

9,00, 9,30, 10,00, 10,30, 11,00