Stallisar

Stallis – vad är det?

Alla är välkomna till ridskolan, även om du inte rider på lektion. Vi har ett skötarsystem som innebär att du har möjligheten att ta hand om din älsklingshäst, även de dagar du inte rider på lektion.

Måndag – lördag är stallet öppet och du har chansen att träffa andra skötare. Tillsammans lär ni er mer om hästar. Skötarna följer ett uppgjort schema och får hjälp med hur allt ska gå till.

Matilda Wennersten jobbar på Forf och har som en av sina arbetsuppgifter att ta hand om ridskolans skötare. Man kallas till regelbundna gemensamma träffar för att stämma av hur det känns med sin sköthäst och stämningen i stallet.

Ett par gånger per termin samlas skötarna under Matildas ledning för att hitta på roliga saker tillsammans.

När man känner sig varm i kläderna som ministallis kan man även bli stallis. Då hjälper man till med stalltjänst och övriga sysslor som behövs i ett stall. Louise Petersson jobbar på Forf och har som en av sina arbetsuppgifter att ta hand om ridskolans stallisar.

Ett par gånger per termin samlas stallisarna för att stämma av hur det känns som stallis och de hittar även på roliga saker tillsammans utanför stallets väggar.

Våra stallisar består av hästintresserade som hjälper till med hästarna på lördagar och söndagar. De är ca. 8-9 st HT-15. Stallisar får som tack för hjälpen rida extra och har chansen att få tävla sin ”stallishäst” om intresse finns.

Stallisar föregår med gott exempel och hjälper nya elever när de vistas i stallet. De ska vara förebilder för de yngre eleverna i stallet och dela med sig av sina kunskaper.

Varje stallis ansvarar lite extra för två hästar var, deras ”stallishästar”. De ser till att deras hästar har ryckt man (klippt man), svans och hovskägg. Ser snygga ut helt enkelt. För att bli stallis ska man vara minst 13 år (12 år med föräldrarna och ridlärarnas godkännande) och visat ett stort intresse för ridskoleverksamheten och dess hästar.