Välkommen till Falkenbergsortens Ryttarförenings ridskola!

Välkommen till Falkenbergsortens ryttarförening, vi är en medlemsförening för alla, som även bedriver ridskola med anställd utbildad personal.

Ridskolan är till för alla och tar emot elever i alla åldrar och på alla nivåer. Ridskolan och stallet för ridskoleverksamheten är öppet för alla. Hästarna går ute på natten och bor då i våra fina lösdrifter. Där finns också fri tillgång till hösilage. Vissa är lite väl runda om magen och då får de sova inne och banta!

Det finns personal på anläggningen från kl.07.00-21.00 varje Måndag – Torsdag.
På Fredagar stänger stallet kl.19.30.
Under Lördagen är det personal på plats från kl.07.00-13.30.
Tänk på att uppträda lugnt i ett stall, stallet är hästarnas hem och dom förtjänar en fin miljö att leva i.

Våra grupper

För de allra yngsta erbjuder vi knatteridning varje Lördag kl.13.00, anmälan sker på plats och föreningen lånar ut hjälmar och säkerhetsvästar till alla som är i behov av det.

Juniorverksamhet finns från nybörjare till avancerad ridning, lektionerna nivå anpassas och sker kontinuerligt varje vecka och följer skolans termin. Vi erbjuder 3-4 st grupper med 8 st elever i varje Måndag – Lördag.
Vi rider dressyr, hoppning och terränghinder och har tillgång till ridhus, gräsbana och grusbanor. När eleverna behärskar hästarna i galopp rider gruppen ner till stranden och galopperar i havsbrynet.
Ridlektionerna är mellan 35-45 min.

Funktionshindrade rider hos oss varje vardag, där kan man välja om man vill rida enskilt eller grupp. Våra elever är i alla åldrar och på alla nivåer, hästarna och personalen är välutbildade för uppgiften.
Eleverna rider till största delen utomhus men är även i ridhus och på ridbanan. Ridhjälm och säkerhetsväst finns att låna.
Ridlektionerna är mellan 30-45 min

Vuxengrupper erbjuder vi 2-3 st grupper varje vardag med 8 st elever i varje grupp. Det finns grupper som både hoppar och rider dressyr samt grupper som endast rider dressyr. Då vi har en stor anläggning med möjlighet att rida på många olika banor nyttjar vi det så mycket. vi kan. Grupperna rider även till stranden och galopperar i havskanten när det är tillåtet.
Ridlektionerna är 45 min.

Boka privatlektion?

Självklart erbjuder vi även skräddarsydda rid önskningar så som privatlektioner och enstaka event.

Vi erbjuder hoppgrupper som tränar och utvecklar sin hoppning varje vecka i specialgrupperna är det 6 st deltagare. Ridlektionerna är 1 h.

Varje Lördag kl.09:00 är det Drop In ridning, det innebär att man bokar sin ridning från gång till gång eller rider när man kan och vill. Dock måste man föranmäla sig veckan innan så vi kan planera hur hästarna ska arbeta under dagen.
Ridlektionen är 45 min.

Husmorsridning är det varje Fredagsmorgon, då samlas vi i stallet och rider gemensamt i grupp därefter står fikat uppdukad och vi slår oss ner runt bordet för lite skratt och skvaller. Man anmäler sig i stallet eller via mail eller telefon under veckan för att vi ska veta hur många som kommer.
Ridlektionen är 45 min.

Vi anordnar klubbtävlingar i både hoppning och dressyr samt andra roliga aktiviteter.